Rajské špagety se slaninkou
vaří

Rajské špagety se slaninkou

Miluji italskou kuchyni, protože je nejenom zdravá, ale i jednoduchá a úžasně rychlá. Takže pokud milujete špagety a jednoduchost, tak honem na recept! Rajské špagety se slaninkou jsou perfektní volbou nejenom na oběd.

Italská kuchyně je velice rychlá a jednoduchá. Pro dokonalé italské jídlo potřebujete jen kvalitní ingredience a lásku.

Rajské špagety se slaninkou

obtížnost: velice snadné
doba přípravy: 15-30 minut včetně přípravy

Rajské špagety se slaninkou

budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 200 g špaget
  • 150 g cherry rajčátek (nebo 2 velká rajčata)
  • 100-150 g anglické slaniny
  • 80 g tvrdého sýru (já používám parmezán)
  • 4 lžíce kvalitního olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • špetka soli
  • voda na uvaření špaget

jdeme kuchtit:

  1. Do většího hrnce dáme vařit vodu – cca 2 – 2,5 l. Jakmile se voda začne vařit, tak do ní přidáme špetku soli a poté špagety. Hrnec nezakrýváme a špagety sem tam zamícháme. Těstoviny vaříme podle návodu na krabičce tak, aby byly “al dente”. Al dente je italský termín, který se používá k označení těstovin, občas také rýže nebo fazolí, které jsou uvařeny ne zcela do měkka, ale už nejsou tvrdé.
  2. Zatímco se nám špagety vaří, omyjeme si cherry rajčátka a překrojíme je na poloviny. Pokud nemáte cherry rajčata, ale klasická velká rajčata, překrojte je na několik kousků.
  3. Na pánev si nalijeme panenský olivový olej a oloupeme si česnek. Jakmile máme olej rozehřátý, prolisujeme do něj česnek a neustále ho mícháme. Nechceme, aby se česnek spálil (nesmí zhnědnout). Jakmile česnek změkne, přidáme na pánev i nakrájená cherry rajčátka.
  4. Až budou špagety “al dente”, scedíme je a vrátíme je zpět do hrnce. Do těstovin přimícháme česnekový olej s cherry rajčátky a servírujeme na talíř. Podle chuti můžeme přidat sůl, tymián nebo bazalku. A samozřejmě vše na talíři posypeme sýrem.
Rajské špagety se slaninkou
Dobrou chuť, nebo italsky Buon appetito!


Líbí se Vám tento recept? Sledujte i nadále rubriku Jídlo a recepty, kam budu postupně přidávat další a další ověřené recepty!

další články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *