medové kuřecí paličky
vaří

Šťavnaté medové kuřecí paličky s bramborovou kaší

Není nic krásnějšího než pohled na zlatavé kousky kuřecího masa a linoucí se vůni z trouby. Dnes si upečeme medové kuřecí paličky v lehce pikantní marinádě.

Recept na Bylinkové kuře se šťouchaným bramborem měl úspěch, tak jsem zkusila i další šťavnaté kuřátko. Tentokrát si můžete pochutnat na medových kuřecích paličkách z trouby. A jako přílohu můžete vyzkoušet opečené nebo šťouchané brambory, hranolky anebo jako já – bramborovou kašičku z rendlíčku.

Šťavnaté kuřecí medové paličky s bramborovou kaší

obtížnost: snadné
doba přípravy: cca 1 hodina + 1-8 hodin marinování

medové kuřecí paličky
medové kuřecí paličky

budeme potřebovat (recept na 2 porce):

na kuřecí paličky:

  • 4 kuřecí paličky
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1-2 lžíce medu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • špetka sladké mleté papriky
  • 1 stroužek česneku
  • špetka chilli koření
  • sůl, pepř

na přílohu:

  • necelých 0,5 kg brambor
  • trochu mléka
  • trochu másla
  • sůl
  • vodu

jdeme kuchtit:

  1. Nejdříve si připravíme marinádu do větší mísy, kterou můžeme zavřít. Smícháme sojovou omáčku, med, olivový olej, na jemno nasekaný česnek (může být i prolisovaný lisem na česnek), špetku sladké papriky a chilli koření.
  2. Omyjeme si kuřecí paličky a popřípadě z nich odstraníme tučnou část a chlupy – kůži necháme. Omyté paličky z obou stran rovnoměrně posypeme solí a pepřem a vložíme do misky s marinádou. Mísu zavřeme a dáme do ledničky na minimálně 1 hodinu, ale ideálně přes noc, aby se marináda dobře vsákla do masa.
  3. Pokud máme maso dostatečně dlouho v marinádě, naskládáme ho do pekáčku a přelijeme zbylou marinádou. Pekáček přikryjeme pokličkou nebo alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při teplotě cca 200°C přibližně 35-45 minut.
  4. Jak už jsem psala – jako přílohu můžete mít šťouchané brambory s cibulkou, opečené americké brambory nebo klasické smažené hranolky. Já zvolila bramborovou kaši. Pokud máte jinou přílohu, můžete tento krok přeskočit a pokračovat bodem 6. Pokud chcete kašičku, tak můžete pokračovat ve čtení tohoto kroku.
  5. Zatímco se nám maso peče, můžeme si oloupat brambory a uvařit je do měkka. V mikro-vlnce si trošku ohřejeme mléko, které společně se solí a máslem pomalu přidáváme do uvařených brambor. Umixujeme do hladké kaše a přikryjeme, aby byla kaše teplá.
  6. Po cca 45 minutách pokličku nebo alobal z pekáčku sundáme, přelijeme maso znovu marinádou a pečeme dalších 15 minut odkryté. Během této doby se vytvoří křupavá zlatavá kůrčička.
medové kuřecí paličky s bramborovou kaší
medové kuřecí paličky s bramborovou kaší

A poté můžeme naložit na talíř a podávat! Pokud se divíte, proč mám tak barevnou kaši – použila jsem fialové “Mikulášské brambory pro zlobivé děti”, které jsem koupila v prosinci v Albertu 😀

Líbí se Vám recept na kuřecí medové paličky? Sledujte i nadále rubriku Jídlo a recepty, kam budu postupně přidávat další a další ověřené recepty!

Líbil se ti článek?

další články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.