šťavnatý losos s hráškovým pyré
Jídlo a recepty recepty jídel

Šťavnatý losos s hráškovým pyré

Nevíte, co si udělat k obědu? Nebo hledáte recept na lehkou večeři? Šťavnatý losos s hráškovým pyré je výborný tip od mého taťky.

Tuhle mňamku tvoří několik let můj taťka, který se inspiroval Zdendou Polreichem.

Vůně smaženého lososa a ta sladká chuť hráškového pyré je naprosto dokonalou kombinací. Už se Vám sbíhají sliny? Jde o opravdu jednoduché a rychlé jídlo, které má dvě podmínky, aby bylo skvělé. Za prvé je nutné mít kvalitního lososa (ideálně čerstvého). Za druhé je důležitá rychlost – ano rychlost, protože se nesmí losos ani hrášek spálit. Pozor na to!

Tak tady je recept na výborný oběd nebo lehkou večeři – lososa s hráškovým pyré.

Šťavnatý losos
Šťavnatý losos

co budete potřebovat (na 2 porce):

• 2-4 plátky čerstvého lososa (podle chuti a hladu strávníků)
• čerstvý hrášek
• trochu olivového oleje
• 1 menší cibule
• smetana
• muškátový květ
• sůl, pepř
• tymián nebo oregano

Jdeme kuchtit:

  1. Nejdříve si do rozehřáté pánve nalijeme trochu olivového oleje. Než se nám olej rozpálí, oloupeme si cibuli, kterou nakrájíme na drobno.
  2. Do rozpáleného oleje vsypeme cibuli a neustále mícháme. Jakmile cibulka zesklovatí, přidáme čerstvý omytý hrášek a za neustálého míchání smažíme. Chceme aby nám hrášek trošku změknul, nesmíme ho připálit, protože jinak nebude tak krásně zelený, ale šedý.
  3. Jakmile máme hrášek hotový, přendáme jej do misky, osolíme, přilijeme trošku smetany a rozmixujeme ponorným tyčovým mixérem do kašičky.
  4. No a teď už jenom dáme plátky šťavnatého lososa na rozpálený olej na pánev a cca 7-10 minutek smažíme z obou stran. Lososa osolíme a opepříme. Já osobně přidávám ještě tymián nebo oregano – podle chuti samozřejmě.
  5. Naservírujeme na talíř a podáváme! A já ještě jednou děkuji taťkovi za recept! 🙂
Šťavnatý losos s hráškovým pyré
Šťavnatý losos s hráškovým pyré

Líbí se Vám tento recept? Sledujte i nadále rubriku Jídlo a recepty, kam budu postupně přidávat další a další ověřené recepty!

další články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *