tagliatelle se slaninou
vaří

tagliatelle se špenátem a slaninou

Tentokrát zabrousíme do Itálie. Tagliatelle se špenátem a slaninou vykouzlí úsměv každému milovníkovi těstovin. Rychlý recept na páteční večeři.

Miluji italskou kuchyni. Proč? Protože je rychlá, jednoduchá, lehce stravitelná a hlavně chuťově výborná. Těstoviny můžete zkombinovat s pestem, rajčaty, špenátem, zeleninou, smetanou – apod.

Dnešní recept se skvěle hodí na páteční večer. Je jednoduchý, rychlý a můžete si k němu dát víno. Tagliatelle jsou vylepšenou verzí špaget. Jde o ploché dlouhé nudle, které se tradičně vyrábí v oblastech italské Emilia-Romagna a Marche.

Dnes Vám ukážu rychlý a jednoduchý recept, který můžete použít například na rychlou večeři, což se takhle při pátku hodí.

Tagliatelle se špenátem a slaninou

obtížnost: snadné
doba přípravy: 15 minut + příprava
způsob přípravy: vaření, smažení

ingredience:

Na dvě porce budeme potřebovat:

  • 1 ks větší cibule nebo 2 ks menší cibule
  • trocha olivového oleje
  • špenát
  • 2 klubíčka tagliatelle
  • slanina
  • trochu smetany na vaření
  • sůl, sušená bazalka, sušené oregano
  • strouhaný parmezán na posypání

příprava a vaření:

Nejdříve si uvaříme těstoviny podle návodu na balení. Když dělám večeři, dávám 2 klubíčka tagliatelle do 2 litrů osolené vroucí vody. A nechávám těstoviny vařit podle potřeby tak, aby byly “al dente”.

Mezitímco se vaří těstoviny, nakrájíme si cibulku na drobno a slaninu na malé kousky. Cibulku osmažíme na pánvi na troše oleje. Až nám cibulka zesklovatí, přidáme k ní kousky slaniny. Na slaninu nasypeme trochu sušené bazalky a oregána a pořádně zamícháme, aby se koření nepřipálilo.

Po chvilce přidáme špenát a zalijeme smetanou na vaření. Nasypeme ještě trochu oregana a vše důkladně promícháme.

Přecedíme si špagety, které přidáme k hotové směsi do pánvičky a důkladně promícháme, aby se těstoviny spojily s hotovou omáčkou. Necháme celé jídlo prohřát a podáváme posypané sýrem.

tagliatelle se slaninou

Tip: můžete vyzkoušet zdobení talíře kořením. Na těstoviny a okolo těstovin rozhazuji bazalku nebo oregano podle použitého koření v jídle. Jídlo je chutnější a zároveň vypadá jídlo vzhledově lépe.

další články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *