tuňákové mini kuličky
Jídlo a recepty oběd vaří večeře

Tuňákové kuličky

Tuňák ve vlastní šťávě je běžně dostupnou surovinou, kterou můžete využít na několik způsobů. Jedním z nich jsou i tuňákové kuličky, které jsou rychlé, lahodné a velice chutné.

Po operaci štítné žlázy jsem zařadila do jídelníčku více ryb a mořských plodů. Ne, že bych ryby dříve nejedla. Naopak, ryby a mořské plody miluji. Ale neuměla jsem ryby připravit. Dnes tu máme skvělý a jednoduchý recept na karbanátku z tuňáka ve vlastní šťávě.

Tuňákové kuličky

obtížnost: snadné
doba přípravy: 20 minut přípravy + 15 minut pečení
způsob přípravy: pečení

mini kuličky z tuňáka

Ingredience

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 400 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 2 vejce
  • 2 malé cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 celozrnné housky
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 lžičky sojové omáčky
  • 3 lžičky šťávy z citronu
  • olivový olej
  • špetka sušené majoránky
  • čerstvá bazalka
  • čerstvá petrželka
  • sůl, pepř

kuchtíme tuňákové kuličky

  1. Nejdříve si otevřeme plechovku tuňáka ve vlastní šťávě a vymačkáme z něj šťávu.
  2. Do větší misky přidáme vymačkaného tuňáka, nakrájené celozrnné housky, na drobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a vajíčka.
  3. Vše důkladně zamícháme a následně přidáme dijonskou hořčici, sojovou omáčku, citronovou šťávu, pepř, sůl a majoránku.
  4. Směs znovu promícháme a následně z ní tvoříme mini kuličky, které pokládáme na plech proloženým pečícím papírem.
  5. Mini kuličky dáme do trouby předehřáté na 180° C cca na 10 minut.
  6. Mezitím si připravíme pesto směsím oleje, nasekané petrželky a nasekané bazalky.
  7. Bylinkovým pestem pomažeme tuňákové kuličky a dáme na dalších 5 minut dopéct.
mini kuličky z tuňáka
tuňákové mini kuličky s bramborovou kaší

Kuličky můžeme podávat s bramborovou kaší, zeleninovým salátkem nebo opečenými brambůrky. Úspěch bude rozhodně zaručen.

další články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *